Rendkívüli testületi ülés – 2017. március 22.

A Képviselő-testület eheti, Pénzügyi Bizottsággal közösen megtartott rendkívüli ülésének négy napirendi pontja volt.

Ezek közül az első az útépítésre felvenni kívánt hitellel volt kapcsolatos. A Magyar Államkincstár ugyanis kifogást emelt a költségvetési rendelettel kapcsolatban, amit egy technikai módosítással lehetett orvosolni. Természetesen a költségvetés fő összegei nem változtak.

A második pont az óvodai konyha üzemeltetésére kiírt pályázat, bíráló bizottság által meghatározott eredményének elfogadása volt. Ennek alapján a pályázat nyertese az Ördögkonyha Kft. lett, amely idén áprilistól szállíthatja az ételeket a bölcsődébe, az óvodába, az iskolába, valamint a szociális étkeztetésben résztvevőknek, illetve legkésőbb júniustól üzemelteti a konyhát.

A harmadik napirendi pont a tűzoltószertár felújítására kiírt beszerzési eljárás megindítása volt. Ez magában foglalja a tetőszerkezet cseréjét, vakolást, festést, a nyílászárók cseréjét és a közműhálózatok javítását.

A negyedik és egyben utolsó napirend szintén egy beszerzési eljárás megindításáról szóló döntés meghozatala volt. Ez egy külterületi út felújítása lesz, gépi földmunka igénybevételével. (A “Szapud-Ószhelyi-csatornán” átmenő közlekedési hídhoz vezető Rábapatona, 0264/1 hrsz.-ú, önkormányzati tulajdonú külterületi földút.) Ennek során egy 1300 méter hosszú útszakasz kerül felújításra, kialakításra 5 méter szélességben, amelynek révén a településtől északi irányba lévő mezőgazdasági területek károkozás nélkül válnak elérhetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × három =