Testületi ülés – 2017. április 26.

Mivel különösebb vita nem volt a mostani üléseken, ezért a képviselő-testület áprilisi, rendes testületi üléséről szóló összefoglaló is nyúlfarknyi lesz csupán.
A lényegesebb témák, döntések az alábbiak voltak:

– Elfogadásra került a jegyző 2016. évi gyermekvédelmi beszámolója, illetve a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója a 2016. évi tevékenységéről.
– Eldőlt, hogy a közmeghallgatás 2017. május 24-én, a Polgármesteri Hivatal nagytermében lesz. Aki szeretne kérdezni vagy véleménye van, ezen a nyílt ülésen lehetősége lesz felszólalni.
– A testület elhatározta, hogy “Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” célra pályázatot nyújt be a Széchenyi utcai járda teljes hosszban történő felújítása tárgyában.
– A tűzoltószertár tetőszerkezetének cseréjére kiírt pályázaton Kövecses Tamás ajánlata volt a legkedvezőbb.
– Támogatási megállapodás köttetett a sportegyesülettel, TAO pályázaton való indulás tárgyában, új sportöltöző megépítése céljából. Az újonnan épített épület majdan az önkormányzat tulajdonába, de a sportegyesületi használatába kerül. A Képviselő-testület a TAO-pályázat költségeire 10 000 000 Ft önerőt biztosít, a saját költségvetése terhére.
– A testület támogatta Márkus Gusztáv jelenlegi intézményvezető pályázatát, miszerint újabb 5 évre ő legyen a rábapatonai iskola vezetője. A döntést azonban majd a Győri Tankerületi Központ, illetőleg az oktatásért felelős miniszter hozza meg.
– A Vasút, Fábián Ferenc és a Besenyő utcai építési telkek mindegyike értékesítésre került, így jelenleg az önkormányzat nem rendelkezik építési telekkel.

Akit érdekelnek a részletek, az a testületi ülés anyagait és az ülés jegyzőkönyvét letöltheti Rábapatona település honlapjáról:
http://rabapatona.hu/component/jdownloads/category/147-0426

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − öt =