Testületi ülés – 2017. március 29. – Civil szervezetek támogatása

Az eheti üléseken viszonylag sok napirend volt, melyek egy része átfedést mutat egy évvel ezelőtti ülés témáival. Ezek közül néhány ismét csak technikai jellegű volt és összefüggött egymással, de a nagyobb érdeklődésre számot tartóakat most is kicsit részletesebben kifejtem.

Először a Jószív Temetkezési Kft. beszámolóját fogadta el a testület, de ehhez kapcsolódóan ismét néhány észrevételt és kérdést kapott a cég jelen levő képviselője. A szolgáltató egyébként idén is egy néhány száz forintos áremelésre tett javaslatot, amelyet a testület elfogadott.
Az aktuális díja a következők:

Egyes sírhely 25 évre – 15 200 Ft + ÁFA
Urna sírhely 25 évre – 12 000 Ft + ÁFA
Ravatalozó használati díja alkalmanként – 13 800 Ft + ÁFA
Halott átvételének díja alkalmanként – 3 800 Ft + ÁFA
Hamvak átvételének díja alkalmanként – 3 000 Ft + ÁFA
Hulladékkezelési díj – 3 500 Ft + ÁFA

A következő két napirendi pont a múlt évi költségvetést érintette.

Ez után jött a civil szervezetek támogatására fordítható összeg elosztása. Ez a bizottsági- és a testületi ülésen is vitákkal tarkított megbeszélés volt (végül soronkénti szavazással döntve), mivel szinte minden kérelmező pályázatával kapcsolatban voltak támogató és ellenvélemények is. Végül is mind a Pénzügyi Bizottság, mind a Képviselő-testület – ha nem is egyhangúlag, de – elfogadta a támogatások alábbi módon való elosztását:

Rábapatonai Polgárőr Egyesület és Közéleti Klub – 300 000 Ft
Besenyő SC. Rábapatona Sportegyesület – 1 000 000 Ft
“Bolero” Közhasznú Tánc és Sportegyesület – 300 000 Ft
Rábapatonai Óvodásokért Alapítvány – 0 Ft
Rábapatonai Iskolásokért Alapítvány – 0 Ft
Bilibáncs Népi Hagyományőrző és Kulturális Alapítvány – 300 000 Ft
Molnár Ferenc Hagyományőrző Alapítvány – 100 000 Ft
Életet az Éveknek Nyugdíjasklub – 140 000 Ft
Horgász Szakkör – 50 000 Ft
Szivarock zenekar – 50 000 Ft
Rábapatonai Női Klub – 60 000 Ft

A következő téma az étkezés térítési díjak nyersanyagnormáinak felülvizsgálata volt. Ez alapján 2017. április 1. napjától az alábbi díjakkal lehet számolni:

Óvoda és bölcsőde (3x) – 432 Ft
Iskola (ebéd) – 381 Ft
Külső és szociális étkezők (ebéd) – 725 Ft

Döntés született arról is, hogy a Szociálpolitikai Bizottság kérésének megfelelően a temetési segély ügyében megemelésre kerül a jövedelemhatár, így többen vehetik igénybe azt. Emellett a támogatás összege a 40 000 Ft lett.

Ez után az Önkormányzat 2017. évi közbeszerzési terve került elfogadása, majd a Partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása következett.

Végül döntés született a múlt heti ülésen, egy külterületi út felújítására megindított beszerzési eljárásra érkezett ajánlatokról. Ennek eredményeképp a győri a RED-GENERÁL Építőipari és Szolgáltató Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb, megelőzve a rábapatonai Zolák Trans Kft. és a szinténi helyi illetőségű Nagy Transport Kft. ajánlatát.

Akit érdekelnek a részletek, az a testületi ülés anyagait és az ülés jegyzőkönyvét letöltheti Rábapatona település honlapjáról:
http://rabapatona.hu/component/jdownloads/category/145-0329

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + 5 =